Opdracht op locatie

Archief

Opdracht: kunstwerk in oefenzaal van het verpleeghuis.
Jaar: 1995
Locatie: Verpleeghuis Boerhaave te Haarlem
Afmeting: 150 x 4800 cm
Materiaal: acryl, hout

Schildering op een bestaande houten frieslijst (150 x 4800 cm) van de sport/ oefenzaal in het verpleeghuis.
In eerste instantie had ik een ontwerp gemaakt dat de vier seizoenen uitbeeldde, elk in zijn eigen kleurstelling en met bewegende, spelende en sportende figuren daarin. Vervolgens heb ik uit dat doorlopende beeldverhaal uitsneden gemaakt in geometrische vormen. Deze verdikte en in kleur geschilderde fragmenten lopen over in zwarte lijn tekeningen. Als verbindende factor heb ik tussen deze ‘heldere en weer vervagende’ beelden het lijnenpatroon van de vloer van de oefenzaal gedeeltelijk nageschilderd. Zo komt de vloer terug op de muur. En ook wat op die vloer gebeurt: beweging, heldere en vervagende herinneringen, en het hier en nuD_S4_2-3_95D_S4_3-3_95